Går träning och hälsa hand i hand?

Det brukar ofta sägas att hälsa och träning går hand i hand och vi vill påstå att så är fallet. Många studier visar att motion ett par gånger i veckan höjer vårt välbefinnande och har många hälsofördelar. Bland annat minskar det risken för hjärt- och kärlsjukdomar som är väldigt vanligt i dagens samhälle.

Kosten är minst lika viktigt

Det är inte bara träningen som gör att vi mår bra, maten du stoppar i dig är minst lika viktig. Om du äter en varierande kost med mycket frukt och grönt kommer du att tillgodose alla behov kroppen behöver. Får du i dig alla vitaminer och mineraler kroppen behöver på en daglig basis kommer du tillsammans med träning att må bättre än du gjort tidigare. Det bidrar även till en mer långsam cellnedbrytning i kroppen. Du kommer helt klart att se yngre ut under en längre tid.

Köp utrustning på nätet

Om du nu känner att du vill börja träna men inte har någon lust att gå till ett gym kan du alltid köpa hem utrustning och träna hemma. På Länna Sport hittar du all utrustning du behöver för att påbörja ett mer hälsosamt liv.