Förbered och planera en medicinsk klinik

Går du i tankarna på att starta en egen medicinsk klinik? Då behöver du tänka på en hel del. Ta och klicka här, för att se vad som finns tillgängligt och vad som kan tänkas behövas till din nya klinik.

Förutom lokaler för din nya medicinska klinik, kommer du att behöva en finansiering till en början. Det finns flera sätt att få det, och det ena är att du har sparat ihop en insats själv, eller så kan du ansöka om hjälp för att öppna din klinik.

Att tänka på

Utöver lokaler och finansiering, behöver du även personal på din klinik. Du kommer att behöva läkare, sjuksköterskor, kanske en undersköterska. Något du verkligen kommer att behöva är en medicinsk sekreterare eller två för att säkerställa dina patienters journalföring.

Vidare kommer du även att behöva utrustning, såsom datorer och britsar. Likaså skrivbord, stolar. Du kommer också att behöva tänka på att du ska betala ut lön till din personal, och du måste även kunna gå med vinst. Det vill säga du ska kunna betala alla kostnader att driva din klinik, men sedan ska du även kunna ha pengar kvar utöver det.

Har du råd att lägga en insats eller ansöka om finansiell hjälp till din klinik? Kör hårt!